Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Splice


Περίληψη:

Ο Clive και η Elsa είναι νέοι, έξυπνοι και φιλόδοξοι. Το νέο είδος ζώου που δημιούργησαν τους έχει κάνει διάσημους στον επιστημονικό κόσμο. Χωρίς να έχουν την έγκριση της φαρμακευτικής εταιρίας που τους χρηματοδοτεί, προσθέτουν ανθρώπινο DNA στο υβρίδιο που δημιούργησαν. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που ξεπερνά κάθε φαντασία. Ένα θηλυκό υβρίδιο, ανθρώπου και ζώου, που θεωρούν πως αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Νομίζουν πως δημιούργησαν τον τέλειο οργανισμό, μέχρι τη στιγμή που το πείραμα τους μεταμορφώνεται σε απειλή για όλη την ανθρωπότητα.


Σκηνοθεσία: Vincenzo Natali

Σενάριο: Vincenzo Natali, Antoinette Terry Bryant, Doug Taylor

Ηθοποιοί: Adrien Brody, Sarah Polley

Πρεμιέρα: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράμα, Επιστημονικής φαντασίας, Θρίλερ

Καταλληλότητα ταινίας: Εκκρεμεί

Διάρκεια: 108 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1017460/

Πιράνχας 3D


Περίληψη:

Ένα νέο είδος τρόμου πρόκειται να εμφανιστεί στην ονειρική λίμνη Βικτώρια. Όταν μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση φέρνει στην επιφάνεια αμέτρητα πιράνχας, μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Julie Forester, συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποφύγουν να γίνουν τροφή στα αιμοβόρα ψάρια! Η Julie ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα υδρόβια σαρκοφάγα ψάρια, προκειμένου να σώσει τη λίμνη και την οικογένειά της.


Πρωτότυπος τίτλος: Piranhas 3D

Σκηνοθεσία: Alexandre Aja

Σενάριο: Pete Goldfinger, Josh Stolberg

Ηθοποιοί: Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Elisabeth Shue, Christopher Lloyd, Eli Roth, Jerry O'Connell, Adam Scott

Πρεμιέρα: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Κωμωδία, Τρόμου, Θρίλερ

Καταλληλότητα ταινίας: Εκκρεμεί

Διάρκεια: 88 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0464154/

Δωρητής σπέρματος


Περίληψη:

Μία ανύπαντρη 40χρονη γυναίκα αποφασίζει να μείνει έγκυος κάνοντας εξωσωματική γονιμοποίηση διαλέγοντας τον δότη. Επτά χρόνια αργότερα, επανασυνδέεται με τον καλύτερο φίλο της, ο οποίος ζει τόσα χρόνια με ένα μυστικό, καθώς αντικατέστησε το σπέρμα του δότη που επέλεξε εκείνη με το δικό του.


Πρωτότυπος τίτλος: The switch

Σκηνοθεσία: Josh Gordon, Will Speck

Σενάριο: Allan Loeb, Jeffrey Eugenides

Ηθοποιοί: Jennifer Aniston, Jason Baterman, Victor Pagan, Jeff Goldblum, Jennifer Lewis

Πρεμιέρα: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Κωμωδία, Ρομαντικό

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Διάρκεια: 101 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0889573/

Η Tinker Bell και η μεγάλη νεραϊδοδιάσωση


Περίληψη:

Οι νεράιδες έρχονται στην Αγγλία για να φέρουν το καλοκαίρι, και η Tinker Bell, πάντα περίεργη για τον κόσμο γύρω της απομακρύνεται από την ομάδα. Έτσι γνωρίζει την εννιάχρονη Lizzy, ένα μοναχικό κορίτσι που μεγαλώνει δίπλα στον πατέρα της, τον Δρ. Griffiths. Η Lizzy πιστεύει βαθιά στις νεράιδες, σε αντίθεση με τον πατέρα της, ο οποίος τον περισσότερο χρόνο είναι απορροφημένος με τις επιστημονικές του αναζητήσεις. Η Tinker Bell και η Lizzy αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, καθώς διηγούνται ιστορίες από τους ξεχωριστούς τους κόσμους. Όμως οι νεράιδες δεν πρέπει να έχουν επαφή με τους ανθρώπους, κι έτσι οργανώνεται μια ολόκληρη εκστρατεία για να επιστρέψει η Tinker Bell πίσω, εν μέσω μιας καλοκαιρινής καταιγίδας. Και όλες οι νεράιδες μαζί, με τη βοήθεια της Lizzy, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσουν μυστική την ύπαρξή τους από τους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας. Η τρίτη μαγευτική περιπέτεια της Tinker Bell είναι ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια, αφιερωμένο στη δύναμη της πίστης και της φιλίας.

Πρωτότυπος τίτλος: Tinker Bell and the great fairy rescue

Σκηνοθεσία: Bradley Raymond

Σενάριο: Joe Ansolabehere, Paul Germain, Bob Hilgenberg, Jeffrey M. Howard, Rob Muir, Bradley Raymond

Ηθοποιοί: Mae Whitman, Michael Sheen, Lucy Liu, Kristin Chenoweth

Πρεμιέρα: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Για όλη την οικογένεια, Φαντασίας

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Διάρκεια: 78 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1216515/

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γουόλ Στριτ: Το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει


Περίληψη:

Έχοντας μόλις αποφυλακιστεί, ο Γκόρντον Γκέκο βρίσκεται ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε. Στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την κόρη του Γουίνι, θα συνεργαστεί με τον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ. Θα μπορέσουν όμως ο Τζέικομπ και η Γουίνι να εμπιστευτούν πραγματικά τον πρώην μεγιστάνα του χρήματος, του οποίου οι επίμονες προσπάθειες να επανέλθει στο προσκήνιο θα έχουν απροσδόκητα αποτελέσματα;


Πρωτότυπος τίτλος: Wall Street: Money never sleeps

Σκηνοθεσία: Oliver Stone

Σενάριο: Allan Loeb, Stephen Schiff, Stanley Weiser, Oliver Stone

Ηθοποιοί: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan

Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράμα

Καταλληλότητα ταινίας: Εκκρεμεί

Διάρκεια: 133 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1027718/

Ο δολοφόνος μέσα μου


Περίληψη:

Η ιστορία ενός όμορφου, γοητευτικού και σεμνού βοηθού σερίφη μιας μικρής πόλης, του Lou Ford, που έχει ένα κάρο προβλήματα. Προβλήματα σχέσεων. Προβλήματα με το νόμο. Έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό δολοφονηθέντων στο δικής του δικαιοδοσίας κομμάτι του Δυτικού Τέξας. Όπως και το γεγονός ότι είναι σαδιστής, ψυχοπαθής και δολοφόνος. Όταν οι υποψίες αρχίζουν να στρέφονται προς τα εκείνον, είναι απλά θέμα χρόνου πριν ξεμείνει από άλλοθι. Όμως, στο άγριο, ψυχρό, σκοτεινότερο από νουάρ σύμπαν του Τόμσον, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Κι όπως θα αποδειχθεί, αυτοί που κυνηγούν τον Λου, μπορεί και να έχουν ένα δικό τους μυστικό.

Πρωτότυπος τίτλος: The killer inside me

Σκηνοθεσία: Michael Winterbottom

Σενάριο: John Curran, Jim Thompson (βιβλίο)

Ηθοποιοί: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Ned Beatty, Elias Koteas, Tom Bower

Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Εγκλήματος, Δράμα, Τρόμου

Καταλληλότητα ταινίας: Αυστηρώς ακατάλληλο

Διάρκεια: 109 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0954947/

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η Εκδίκηση της Κίτυ Γκαλόρ


Περίληψη:

Στην αρχέγονη μάχη μεταξύ γάτας και σκύλου, ένα τρελαμένο αιλουροειδές πάτησε πατούσα και το παρατράβηξε. Η Kitty Galore, πρώην πράκτορας του οργανισμού αντικατασκοπείας των γατών ΜΙΑΟΥ, αυτονομήθηκε και κατέστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο που θα γονατίσει όχι μόνο τους σκύλους, αλλά και τους πρώην αιλουροειδείς συναδέλφους της, καθηλώνοντας όλο τον κόσμο υπό τα γαμψά και ακονισμένα νύχια της. Αντιμέτωποι με την αναπάντεχη και άνευ προηγουμένου απειλή, γάτες και σκύλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία, σχηματίζοντας μια μάλλον απίθανη συμμαχία προκειμένου να σώσουν, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους στην ταινία "Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η Εκδίκηση της Κίτυ Γκαλόρ", μια 3D κωμωδία που συνδυάζει live δράση με μαριονέτες τελευταίας τεχνολογίας και computer animation. Ήρθε η ώρα να δείξουν όλοι τα νύχια τους.

Πρωτότυπος τίτλος: Cats & Dogs 2: The revenge of Kitty Galore

Σκηνοθεσία: Brad Peyton

Σενάριο: Ron J. Friedman, Steve Bencich, John Requa, Glenn Ficarra

Ηθοποιοί: James Marsden, Nick Nolte, Christina Applegate, Katt Williams, Bette Midler, Neil Patrick Harris, Sean Hayes, Wallace Shawn, Roger Moore, Joe Pantoliano, Michael Clarke Duncan, Chris O'Donnel

Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράσης, Κωμωδία, Για όλη την οικογένεια

Καταλληλότητα ταινίας: Εκκρεμεί

Διάρκεια: 82 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1287468/

Οι απίστευτες περιπέτειες της Άντελ


Περίληψη:

Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόληΤίποτα δεν σταματά την Αντέλ, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.


Πρωτότυπος τίτλος: Les aventures extraordinaires d' Adel Blanc-Sec (The extraordinary adventures of Adele Blanc-Sec)

Σκηνοθεσία: Luc Besson

Σενάριο: Luc Besson

Ηθοποιοί: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve

Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας, Μυστηρίου

Καταλληλότητα ταινίας: Εκκρεμεί

Διάρκεια: 105 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1179025/

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Salt


Περίληψη:

Ως πράκτορας της CIA, η Evelyn Salt (Angelina Jolie) έχει ορκιστεί πίστη στο καθήκον, την τιμή και την πατρίδα. Η αφοσίωσή της θα δοκιμαστεί όταν ένας πρώην πράκτορας την κατηγορεί ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος και η Salt μπαίνει στο στόχαστρο της υπηρεσίας. Ένα ασταμάτητο ανθρωποκυνηγητό θα ξεκινήσει, όπου η Evelyn θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και την πολύχρονη εμπειρία της για να διαφύγει. Οι προσπάθειές της για να αποδείξει την αθωότητά της απλώς συντηρούν τις αμφιβολίες για τα αληθινά της κίνητρα, καθώς η αναζήτηση για την αληθινή της ταυτότητα συνεχίζεται και ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: "Ποια είναι η Salt;"


Σκηνοθεσία: Phillip Noyce

Σενάριο: Kurt Wimmer

Ηθοποιοί: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Andre Braugher

Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Σεμπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράσης, Θρίλερ

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Διάρκεια: 100 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0944835/

Devil


Περίληψη:

Όταν πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι που ξεκινούν την ημέρα τους αμέριμνοι όπως κάνουν καθημερινά, εγκλωβίζονται στο ασανσέρ ενός κτιρίου, η κλειστοφοβία κάνει την εμφάνισή της, με όλα τα οδυνηρά συνεπακόλουθαΠόσο μάλλον όταν αποκαλύπτεται ότι ένας από τους εγκλωβισμένους δεν είναι αυτό που φαίνεται καθώς η Μοίρα τους αναγκάζει να ρίξουν τις μάσκες τους και να αποκαλύψουν τα πιο μύχια μυστικά τους και το αληθινό τους πρόσωποΓεμάτοι αμφιβολία για το ποιος είναι τελικά ο υπαίτιος όλων των δεινών τους και τελείως ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε, οι πέντε έγκλειστοι παραδίδονται αβοήθητοι στα τρομερά γεγονότα που συμβαίνουν στα λίγα τετραγωνικά του ασανσέρ, δίχως να διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια ελπίδα σωτηρίας τους. Και το χειρότερο; Ένας από αυτούς πρέπει είναι ο ίδιος ο ΔιάβολοςΗ μόνη τους σωτηρίαΗ ειλικρινής παραδοχή των αμαρτημάτων τους και των κακών που έχουν κάνει στη ζωή τους


Σκηνοθεσία: John Erick Dowdle

Σενάριο: Brian Nelson, M. Night Shyamalan

Ηθοποιοί: Chris Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O'Hara, Bojana Novakovic, Bokeem Woodbine

Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Τρόμου, Μυστηρίου, Θρίλερ

Καταλληλότητα ταινίας: Εκκρεμεί

Διάρκεια: 80 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1314655/

Η ερωμένη του ταυρομάχου


Περίληψη:

Ο Manolete είναι μέχρι σήμερα ένας από τους πιο διάσημους Ισπανούς ταυρομάχους, έχοντας γράψει ιστορία κατά τη δεκαετία του '40. Ριψοκίνδυνος, παράτολμος και εσωστρεφής, ζούσε για την αρένα και φλέρταρε με το θάνατο καθημερινά, ως τη στιγμή που γνώρισε τη Λούπε, μια όμορφη γυναίκα που έσφυζε από ζωή, και την ερωτεύτηκε παράφορα. Μετά τον τραγικό του θάνατο στην αρένα, σε ηλικία μόλις 30 ετών, έμεινε στη συνείδηση των Ισπανών σαν ήρωας.


Πρωτότυπος τίτλος: Manolete

Σκηνοθεσία: Menno Meyjes

Σενάριο: Menno Meyjes

Ηθοποιοί: Adrien Brody, Penelope Cruz, Enrique Hernandez

Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράμα, Ρομαντικό

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Διάρκεια: 115 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0491046/

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

The karate kid


Περίληψη:

Ο δωδεκάχρονος Dre Parker (Jaden Smith) θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του (Taraji P. Henson) τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Dre δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του, Meiying, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ονταήςτου σχολείου, Cheng, βάζει τον Ντρε στο μάτι: στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε? Στη μοναχική ζωή του Ντρε μπαίνει όμως ο Κύριος Han (Jackie Chan), που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου και τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του. Ο Ντρε θα μάθει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω απόλα ωριμότητα και ψυχραιμία, κι έτσι τελικά θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του σε ένα πρωτάθλημα που αποδεικνύεται ο αγώνας της ζωής του.


Σκηνοθεσία: Harald Zwart

Σενάριο: Christopher Murphey, Robert Mark Kamen

Ηθοποιοί: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson

Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράσης, Δράμα, Για όλη την οικογένεια

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Διάρκεια: 140 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1155076/

Οι κυνηγοί


Περίληψη:

Επιλεγμένοι για την ικανότητά τους να σκοτώνουν χωρίς συνείδηση, μια ομάδα δολοφόνων, κάποιοι εκπαιδευμένοι και κάποιοι άλλοι όχι, έχουν τεθεί ως θηράματα σε μια εξωγήινη φυλή κυνηγών με σκοπό να τους εξολοθρεύσουν. Αφημένοι σε μία αχανή ζούγκλα ενός μακρινού κόσμου, αυτοί οι ανθρώπινοι θηρευτές πρέπει να ερευνήσουν ποιοι, ή τι, είναι εναντίον τους, ενώ η ικανότητα, η γνώση και η ευστροφία τους δοκιμάζονται στα άκρα στη μάχη της επιβίωσης του να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.


Πρωτότυπος τίτλος: Predators

Σκηνοθεσία: Nimrod Antal

Σενάριο: Alex Litvak, Michael Finch, Jim Thomas, John Thomas

Ηθοποιοί: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Laurence Fishburne, Danny Trejo, Derek Mears

Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής φαντασίας, Θρίλερ

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 17 ετών

Διάρκεια: 107 λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1424381/

Από μακριά και αγαπημένοι


Περίληψη:

Η σαρκαστική ευφυΐα και η ωμή ειλικρίνεια της Erin (Drew Barrymore) γοητεύουν τον πρόσφατα χωρισμένο Garrett (Justin Long) συνοδεία μπύρας, κουβέντας και πρωινού την επόμενη μέρα. Η χημεία τους πυροδοτεί μια παθιασμένη καλοκαιρινή περιπέτεια που κανένας από τους δύο δεν περιμένει να έχει συνέχεια όταν η Erin επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο και ο Garrett παραμένει στη Νέα Υόρκη. Έξι εβδομάδες μετά κανείς από τους δυο δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να δώσει ένα τέλος. Κι ενώ οι φίλοι του Garrett, Box (Jason Sudeikis) και Dan (Charlie Day), αστειεύονται για τη δίαιτα που κάνει πριν πάει να δει την Έριν και τη μόνιμη σχέση που έχει αναπτύξει με το κινητό του, δεν θέλουν να χάσουν τον αγαπημένο τους φίλο εξαιτίας μιας ακόμα ταραχώδους σχέσης. Την ίδια στιγμή, η υπερπροστατευτική και νευρική παντρεμένη αδερφή της Erin, Corinne (Christina Applegate), θέλει να την εμποδίσει να ξανακάνει μια σχέση που θεωρεί ατελέσφορη. Παρά όμως τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν, τους αρνητικούς φίλους και συγγενείς και μερικούς απρόσμενους πειρασμούς, το ζευγάρι είναι πολύ πιθανό να έχει βρει κάτι που θυμίζει αγάπη, και με τη βοήθεια πολλών γραπτών μηνυμάτων, ερωτικών υπονοουμένων και τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα, μπορεί τελικά να καταφέρουν να μειώσουν την απόσταση που έχει μπει ανάμεσά τους.


Πρωτότυπος τίτλος: Going the distance

Σκηνοθεσία: Nanette Burstein

Σενάριο: Geoff LaTulippe

Ηθοποιοί: Drew Barrymore, Justin Long, Christina Applegate, Ron Livingston, Charlie Day, Jason Sudeikis

Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Είδος ταινίας: Κωμωδία, Ρομαντικό

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Διάρκεια: λεπτά

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1322312/